mercredi 1 août 2018

De kaas met traditie

Een Emmental Grand Cru, wat is dat eigenlijk ? 

Gewoonweg een heerlijke kaas met rauwe melk, geboren en gerijpt in de zuivere berglucht.

Voeg hierbij nog een traag en natuurlijk affinage-procédé (en minimum 12 weken) en u krijgt een gastronomisch hoogtepunt, een regionaal product op uw bord ... recht uit de beroemde streken Vogezen of Franche-Comté.

De Grand Cru ... Unieke know-how en kwaliteit die een unieke smaak garanderen. Ontdek deze smaak, gewaarborgt door Label Rouge. 
 
Afmetingen en presentatie

 De wielen wegen van 60 tot 110 kilo (12 liter melk voor een kilogram kaas) en meten minstens 16 cm aan de buitenrand en maximum 21 cm in het midden. De korst is glad en niet gehavend. De gaten zijn gelijkmatig gespreid. De zuivel is ivoorkleurig, de textuur fijn en soepel. 

Het parfum herinnert aan warme melk, hazelnoot, gepofte kastanje, veldchampignons, witte peper. De smaak is licht, ietsjes gezouten en vertoont bovendien een aroma van verse boter en wat zuurte, gevolgd door subtiele toetsen van sinaasappelroom, leder, gedroogde champignons, vochtige stenen en gesnipperde amandelen.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire